Coronavirus – gebruik oldtimer

Plaats reactie
Gebruikersavatar
peterl
Site Admin
Berichten: 62
Lid geworden op: di nov 26, 2019 12:19 pm

Coronavirus – gebruik oldtimer

Bericht door peterl »

Uit de nieuwsbrief van de BFOV:

Coronavirus – Update - verduidelijking gebruik oldtimer
We verzoeken u om dit communiqué aandachtig te lezen.

Onmiddellijk na de aankondiging van de verlenging van de maatregelen vanaf 19.04.2020 hebben we als federatie een evenwichtig voorstel overgemaakt aan de taskforce GEES (Groep van Experts belast met de Exitstrategie) en de Nationale Veiligheidsraad, teneinde vanaf 04.05.2020 opnieuw te kunnen genieten van onze oldtimer.

Ons ruim geargumenteerd voorstel was gebaseerd op drie belangrijke pijlers, namelijk :

- Gebruik van de oldtimer in de privésfeer opnieuw toe te laten vanaf 04.05.2020, meer bepaald om een ritje te maken met een persoon wonende onder hetzelfde dak;

- Clubactiviteiten toe te laten in een later stadium, gezien deze meestal gelinkt zijn aan de aanwezigheid van meerdere personen en de horeca.

- Massabijeenkomsten zoals Fly Inn, beurzen, … gelijk te stellen met de beslissingen genomen door de Nationale Veiligheidsraad.

Uit de lange persconferentie van vorige vrijdag is gebleken dat de Nationale Veiligheidsraad voorrang gegeven heeft aan de gefaseerde heropstart van de economie en dat er uitbreiding komt van een aantal sportactiviteiten. Er is momenteel geen sprake van een versoepeling van het gebruik van onze oldtimer in de privésfeer, dit wil zeggen dat de maatregelen, in verband met het gebruik van de oldtimer, aangekondigd in ons communiqué van 01.04.2020 van toepassing blijven.

Gelet op het feit dat deze gezondheidscrisis beheerd wordt door de Nationale Veiligheidsraad interpelleerden we onze Federale Minister van Mobiliteit die ons volgend antwoord formuleerde (vrije vertaling vanuit het Frans)

Ik begrijp ten volle het ongeduld van uw leden en hoop dat iedereen nog in een goede gezondheid verkeert en niet getroffen werd door het Coronavirus. De huidige situatie verandert niet op 4 mei, noch op 11 mei, en uw federatie moet bewust zijn van de ernst van deze situatie evenals van de noodzaak om dit progressief aan te pakken.

De vrijetijdsritjes met voertuigen (van gelijk welke aard deze mogen zijn) zijn nog steeds verboden. Er wordt voorrang gegeven aan de levensbelangrijke activiteiten.

We gaan naar een versoepeling maar enkel op basis van de epidemiologische gegevens die zullen waargenomen worden tijdens de komende weken. Van zodra ik een opening zie voor wat de vrijetijdsactiviteiten betreft, zal ik het voorstel aankaarten.

Met vriendelijke groeten

François BELLOT

Intussen werden er in de media uitspraken gedaan door Vlaams Minister President Jan Jambon, dat vanaf 04.05.2020 ritjes met de motorfiets toegelaten worden.

Uiteraard stellen we ons vragen bij dergelijke uitspraken zoals; waarom de motorfiets wel en de oldtimer niet, of mag een oldtimermotorfiets dan wel ritjes maken maar een oldtimerauto niet, …

We hebben intussen de Federale Minister voor Mobiliteit geconfronteerd met deze uitspraken en mochten zeer snel een duidelijk antwoord bekomen, namelijk (vrije vertaling uit het Frans).

De ritjes met de motorfiets zijn geen regionale bevoegdheid, dit blijft de bevoegdheid van de Nationale Veiligheidsraad die hierover geen enkele discussie heeft gevoerd …

Ik blijf ter beschikking

François Bellot

Conclusie en eisen van de BFOV

Zolang er geen definitieve beslissing komt van de Nationale Veiligheidsraad, raden we aan om de reeds eerder genomen richtlijnen op te volgen en enkel de noodzakelijke verplaatsingen te doen. (zie ons communiqué van 01.04.2020).

Daarenboven, roepen we de federale en regionale regeringen op om een duidelijk standpunt in te nemen, en vooral op een uniforme manier te communiceren voor wat betreft vrijetijdsritjes met de oldtimer, motorfiets, …

Uw federatie blijft de druk hooghouden om spoedig onze oldtimer te kunnen gebruiken in het kader van onze hobby. Hiervoor zal iedereen de opgelegde maatregelen moeten naleven om geen nieuwe piek te bekomen van het aantal besmettingen.

We houden u verder op de hoogte en wensen u en uw naasten een goede gezondheid toe.

Peeter Henning

CEO BFOV

Voor meer info: https://www.bfov-fbva.be
Hans
125cc tweetakt
Berichten: 14
Lid geworden op: di nov 26, 2019 11:00 pm

Re: Coronavirus – gebruik oldtimer

Bericht door Hans »

Goei nieuws... we mogen terug een toerke doen.
Maar natuurlijk is het nog niet de bedoeling om met een hoop volk samen te gaan bollen.
Meer info op : https://www.bfov-fbva.be/nl/covid-19-coronavirus
Gebruikersavatar
peterl
Site Admin
Berichten: 62
Lid geworden op: di nov 26, 2019 12:19 pm

Re: Coronavirus – gebruik oldtimer

Bericht door peterl »

Er zal nogal gebold worden van't weekend dan... :shock:

peter
Hans
125cc tweetakt
Berichten: 14
Lid geworden op: di nov 26, 2019 11:00 pm

Re: Coronavirus – gebruik oldtimer

Bericht door Hans »

Heb ik al gedaan! Zalig... :lol:
Gebruikersavatar
peterl
Site Admin
Berichten: 62
Lid geworden op: di nov 26, 2019 12:19 pm

Re: Coronavirus – gebruik oldtimer

Bericht door peterl »

ikke morgen.
Plaats reactie